Comemorarea Sfintei Elisabeta Romanov

În seara de 25 inauarie, la schitul „Sfântul Nicolae”, Liga tinerilor creștin ortodocși giurgiuveni,  a omagiat-o pe Sfânta Elisabeta Romanov, mare ducesă a Rusiei.

Imagine

La eveniment, tinerii creștin ortodocși, care au înfruntat gerul năpraznic, venit să asculte cuvântul de învățătură despre viața uneia dintre cele mai mari sfinte ale poporului rus.

Evenimentul a fost precedat de vecernia obișnuită de sâmbătă seară.

Părintele egumen Nicolae, alături de părintele Georgian Tudor și părintele Petrișor Pitulice, de la parohia Bunavestire și de teologul Iacob Lucian, ne-au vorbit despre familia dreptcredincioasă a romanovilor, a întregii dinastii, care a dus Rusia spre mântuire și prosperitate, dar care, au fost, din păcate, doborâți de forțele vrăjmașe lui Dumnezeu și poporului pravoslavnic.

Imagine

Tinerii au putut să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe istorice, dar și duhovnicești despre viața sfintei, despre familia regală rusească și despre tulburările de la începutul secolului trecut.

Le-am stârnit astfel dorința de a cunoaște mai multe despre evenimentele de atunci, și de a înțelege că tinerețea nu este piedică pentru mântuire, ba chiar poate da avânt spre o viață trăita cu sfințenie, conform Sfintei Scripturi.

Imagine

Sperăm ca sfânta Elisabeta să primească rugăciunile noastre și să mijlocească pentru noi păcătoșii înaintea Împăratului Ceresc.

Echipa LTCOR Giurgiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s