Marșul pentru Viață la Giurgiu – 22 martie 2014

Sâmbătă, 22 martie, prin vrearea Dmnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Ambrozie al Giurgiului, Liga Tinerilor Creștin Ortodocși giurgiuveni,  a organizat pentru prima dată la noi în județ ( a IV-a oară la nivel național) , marșul  ”Pentru Viață”.

Imagine

Imagine

Evenimentul a avut loc la biserica ”Bunavestire”, biserica tinerilor, viz-a-viz de șoseaua pietonală Mircea cel Bătrân, și a debutat la ora 16 : 00 cu o rugăciune-acatist, spre slava lui Dumnezeu și a sfinților Săi, precedat la  ora 16 : 30  de premierea celor 48 de olimpici la religie de către Preasfințitul nostru Părinte, Ambrozie, primind astfel și o binecuvântare pentru a lucra de acum înainte faptele cele bune ale dreptei credințe.

ImagineImagine

Tema marșului de anul acesta a fost, “Adopția – o cale nobilă”, având drept scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la adopție și șansele pe care le merită copiii abandonați de către părinții lor, fiind lipsiți de dragostea și căldura unei familii adevărate.  Au participat la acest eveniment copiii de la  Așezământul ,,Grădina Maicii Domnului” din localitatea Letca Nouă, copiii de la Așezământul ,,Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitatea Slobozia de Giurgiu și copiii de la casele de copii de tip familial din mun. Giurgiu, adevărați îngerași, daruri cerești pentru biserica și urbea noastră, care săvârșesc prin curăția  copilăriei lor, în mod tainic, o adevărata liturghie a neamului românesc.

„La final, în cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a evidențiat câțiva factori negativi care sunt un real pericol pentru familia creștină în societatea contemporană, cum ar fi: violența domestică, avortul, abandonul copiilor, concubinajul și alcoolismul. Fără să înțelegem sacralitatea vieții ca dar neprețuit al lui Dumnezeu și fără să conștientizăm responsabilitatea pe care o avem față de semenii noștri, aceste drame ale societății contemporane nu pot fi depășite. ” – http://episcopiagiurgiului.ro/

Imagine

Imagine

Au urmat apoi, de la ora 17 : 00 o serie de acțiuni recreative pentru cei mici, la care au participat și copiii de la centrele de plasament amintite mai sus, alături de copilașii care au venit alături de mămici, la acest eveniment destinat lor, fiind, de altfel, cea mai frumoasă parte a acestui marș. Pruncii, mămicile care purtau în pântece copilași, și familiile care au treceau pe stradă, marea majoritate oprindu-se pentru a lua parte și ei la eveniment, prefigurau o adevărată imagine a raiului. Chipurile nevinovate ale pruncilor, ce-L oglindesc pe Hristos, jocurile pruncești și nevinovate, activitățile de pictură, desen, concursurile de poezie, reușeau să ne amintească tuturora faptul că am fost și noi copiii, curați și nevinovați exact ca în grădina raiului, înainte de căderea protopărinților noștrii.

Imagine

Pe lângă prezența Preasfințitului părinte Ambrozie,   o serie de preoți, diaconi și profesori de religie au fost prezenți pentru a evidenția responsabilitatea pe care o avem cu toții față de familie și dramele societății postmoderne pe care le vedem astăzi la tot pasul. Printre aceștia se numără : Pr. Vișoiu și Pr. Cruțu, Pr. Edmond Popa, de la așezământul Letca Nouă, Pr. Constantin Cristian, Pr. Pitu Nicolae și Pr Diacon Necula Daniel.

Imagine

La eveniment au mai participat și doamna Șerbănescu Petra – din partea muzeului Teoharii Antonescu, domnișoara  Mărculescu  Clara  – din partea Centrului de  Afaceri Transfrontalier  Danubius, domnișoara Julia Ionescu –  actor în Trupa de Teatru Independent București, Dl Toma Vasile – actor al tupei de teatru Tudor Vianu, care a desfășurat o serie de activități cu copiii, alături de voluntarii de la Cercetași, Crucea Roșie, Asociația Implică-te pentru viitor și muzeul de Etnografie Giurgiu.

Mulțumim pentru ajutor tuturor participanților care au ajutat la buna organizare și desfășurare a marșului.

Să dea Bunul Dumnezeu, ca fiecare participant la acest eveniment să rămână cu o învățărură de folos pentru sufletul lor și pentru al aproapelui lor, iar cuvântul rostit astăzi să rodească în inimile lor, precum sămânța cea bună în pământul cel bun.

1 comentariu

  1. Pingback: #EUVOTE2014 PENTRU VIATA, VOT PENTRU VIITOR: “RESET EUROPE” « "UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s