Duminca Părinților și a copiilor

 Imagine

 În Duminica părinților și a familiei, o duminică dedicată familiei creștin-ortodoxe,  Biserica Tinerilor – Bunavestire, din orașul Giurgiu a ținut să aducă în fața altarului și să împărtășească din  Sfântul Potir o seamă de micuți, veniți alături de părinții  lor, dar nu au fost uitați nici copiii din centrele de plasament din oraș, care au avut parte de un concert surpiză oferit de grădinița de copiii “Dumbrava minunată“, iar la sfârșit au primit fiecare cadouri binemeritate.

Imagine

    Într-o lume din ce în ce mai secularizată, în care familia tradițională este din ce în ce mai atacată, iar  copiii încep din ce în ce mai mult să fie lipsiți de o educație creștină, unde lipsa catehizării lipsește cu desăvârșire chiar și la părinți, este necesară o apropiere a tinereilor încă de mici de Trupul lui Hristos, și să fie învățați de mici cu faptele cele bune ale credinței, așa cum sublinia și Preafericitul Patriarh Daniel, în mesajul adresat de Sfinția Sa în Duminica Părinţilor şi a Copiilor.

Imagine

   De asemeni, copiii de suflet ai noștrii, al LTCOR-ului, au fost prezenți și ei la această sfântă liturghie ! De mai bine de un an, sunt nelipsiți în fiecare duminică, de la Sfânta Liturghie, deprinzându-se astfel cu participarea la viața liturgică, cu spovedania  și  Sfânta Cuminencătură. Acest program, suflet de copil, este unul din vechile acțiuni ale ASCOR, de a apropia pe tinerii de la casele de orfani de sfânta liturghie, încă din anii 90. Noi l-am început la Giurgiu în colaborare cu asociația Ortodoxia tinerilor, reușind să mergem împreună cu micuții în pelerinaje și la o serie de acțiuni educative, care ne-au adus mari bucurii sufletești.

 

Imagine

Îndemn pe toți tinerii necăsătoriți, și pe cei căsătoriți, care își doresc să aibă copiii, să meargă măcar duminica la o casă de copiii, și să ia alături de ei la dumnezeiasca liturghie, măcar doi-trei micuți, îndemnândui-i la rugăciune și la o viață creștinească, și sunt convins că vor avea mari bucurii, iar Dumnezeu sa va milostivi și de ei !

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s